Ernæringsterapi m.m.

 med mat

Friskere hud og helse            

Behandlingsformer

  • Ernæringsterapi
  • TCM Kostholdsterapi
  • Kosmetisk akupunktur
  • Urtemedisin
  • Bachs blomstermedisin

Som kunde hos meg får du anbefalinger tilpasset ditt behov.

 

Du vil få veiledning og forklaringer slik at du lett kan forstå

bakgrunnen for rådene.







Vanligvis er det nok å gjøre små justeringer i dine daglige vaner

for å oppnå gode resultater. Andre ganger er det nødvendig

med større endringer.

     

Det å forandre kostholdet er ikke det samme som å ”gå på diett”.

Det handler om å endre på gamle kostholdsvaner

for å skape en ny og helsebringende livsstil.

Ernæringsterapi

Ernæringsterapi og naturopati


En naturopat er en naturmedisinsk ernæringsterapeut, med utvidede kunnskaper innen urtemedisin, tradisjonell kinesisk medisin og blomstermedisin.


Naturopati og ernæringsterapi er helhetlige behand-lingsformer med mål om å støtte kroppens egen evne til å reparere seg selv.


Ved hjelp av en unik kompetanse innen ernæring, urte-medisin og andre understøttende behandlingsformer hjelper ernæringsterapeuten til med å rette opp ubalanser.


Dette kan forbedre kroppens evner til å bekjempe sykdom.


Slik arbeider ernæringsterapeuten

 

Ernæringsarbeidet bygger på individuell ernæringsveiledning. Der bl.a. symptomer, sykdom og livsstil kartlegges grundig.

 

Individuell kostholdsveiledning tar utgangspunkt i endringsfokusert veiledning og har som mål å motivere til endring av kostholds- og levevaner. I samtalen mellom ernæringsterapeuten og kunden i fellesskap, kartlegges dagens kostholdsmønster og eventuelle utfordringer knyttet til dette.

 

Deretter settes det sammen et personlig behandlingsprogram som inkluderer kostendringer samt tilskudd av urter og ev. kosttilskudd, der det er nødvendig.

 

Det legges stor vekt på at du som kunde blir involvert i prosessen frem mot bedre helse, noe som gir større mulighet for varig endring.


Jeg gir deg støtte, kunnskap og redskaper som vil hjelpe deg til å skape nye kostholdsvaner for et bedre liv. 

TCM kostholdsterapi

Den mest kjente behandlingsformen innen tradisjonell kinesisk medisin (TCM), er akupunktur. Men tradisjonell ernæringsterapi er også en vesentlig del av kinesisk medisin.


Maten ses på som grunnleggende medisin, hvor effekten kommer gradvis og virker i hele kroppen. 

Kinesisk kosthold brukes for å forebygge og styrke helsen - for å unngå sykdom og forlenge livet.


Fordi folk er forskjellige trenger vi forskjellig mat. Én matvare er ikke nødvendigvis bra for alle. Hos meg tilpasses kostholdet individuelt ut i fra din helsetilstand.


Kinesisk kostholdsveiledning har noe å tilby alle som er interessert i kosthold. Det er ikke forbigående mote, men basert på 3000 år med dokumentert erfaring. Kina er sammensatt av mange ulike folkegrupper og har store geografiske forskjeller. Kostholdserfaringene kan derfor overføres til folk flest, over hele verden.

Nyrene:      Salt eller sort mat

Lever:          Syrlig eller grønn mat

Hjertet:      BItter eller rød mat

Milt:             Søtlig eller gul mat

Lungene:   Krydret eller hvit mat

I kinesisk medisin har ulike matvarer forskjellige kvaliteter. Noe mat er varmende og nærende, mens annen mat er kjølende. Noen matvarer er nyttige for å styrke Qi, og andre igjen styrker Blod, Yang eller Yin. Matens smak og farge påvirker også ulike organsystemer i kroppen.

Kosmetisk akupunktur

Hva er det?

 

Kosmetisk akupunktur er akupunkturbehandling for ansiktet. Små, tynne nåler settes på bestemte akupunkturpunkter for å skape en ønsket effekt, kun noen få millimeter inn i huden.

Hvordan virker det?

 

Kosmetisk akupunktur øker blodgjennomstrømningen i huden og skaper en naturlig glød.

 

Behandlingen stimulerer produksjonen av kollagen (gir struktur) og elastin (gir elastisitet) i huden, og er et naturlig alternativ til Botox og fillers. Behandlingen er i tillegg helhetlig, og virker faktisk på hele kroppen.

 

De fleste forbinder kosmetisk akupunktur med en behandlingsform som gjør huden strammere, eliminerer fine linjer og minimerer rynker. 

 

Det kan også hjelpe mot acne, små arr, pigmentflekker og rosacea.

Gjør det vondt?

 

De aller fleste synes ikke det gjør vondt. Ved enkelte av nålene kan man kjenne et raskt nyp i huden.  Ofte kan man kjenne en prikkende fornemmelse og økt blodgjennomstrømning i ansiktet. Dette er et positivt tegn og betyr at behandlingen virker.  Noen små blåmerker kan eventulet oppstå, men det er sjeldent.

   

Etter noen behandlinger med kosmetisk akupunktur kan man oppleve tilleggseffekter som mer ro og avspenning, bedre søvn og en sterkere helse.









 





  


  

Er kosmetisk akupunktur for alle?

 

Personer med høyt blodtrykk, migrene eller som er gravide behandles ikke med nåler. Heller ikke personer med alvorlige hjertelidelser eller maligne svulster.

   

Kosmetisk akupunktur bør heller ikke utføres under en akutt infeksjon eller ved akutt herpesutbrudd i ansiktet.  Når disse forholdene har passert, kan man igjen få kosmetisk akupunkturbehandling.

Urtemedisin

Urter er mat

Urter er proppfulle av næringsstoffer og kan styrke immunforsvaret. De virker helsefremmende og kan motvirke hverdagslige plager.


Urter kan anvendes som mat og drikke, eller smøres på huden.


Krydder (som kanel og timian ) og ugress (som løvetann og brennesle) er eksempler på urter som de fleste kjenner til.


Behandling med urter er mildt og trygt. Urtene brukes ofte i kombinasjon  med andre kostholdsråd. De kan også brukes alene, ved for eksempel  bihulebetennelse eller akutt forkjølelse.

Bachs blomstermedisin

Blomsteressenser består av uttrekk fra forskjellige blomster, der hver blomst representerer et eget middel. Behandling med disse er velegnet når en vil ha hjelp til å komme videre fra en fastlåst eller stagnert følelsesmessig situasjon.


Blomstermedisinen kan da virke som en "katalysator" for en vekstprosess i sinnet, og essenser fra planter kan være som balsam for sjelen. Det brukes for å balansere følelser som  bekymring, ensomhet og overfølsomhet.


«Din mat skal være din medisin,

Og din medisin skal være din mat»

   

~Hippokrates~

(460-370 f.kr.)